Summer School Persoonsvorming

Summer School Persoonsvorming - Identiteit als weerspiegeling van verlangens

Vijfdaagse cursus door prof. dr. Joep Dohmen en Drs. Sjoerd Slagter. 

13 t/m 17 juli 2020 | Vondellaan 174 UTRECHT

Summer School.jpg

© afbeelding uitgeverij ambo | anthos 

Wie ben ik?

Wat voor soort persoon wil ik zijn en waarom eigenlijk? Hoe geef ik vorm aan mijn leven? Hoe maak ik onderscheid tussen ware en valse verlangens, tussen een authentiek willen en nep-begeertes? Hoe geef je invulling aan ‘trouw zijn aan jezelf’? En welke ‘belangrijke anderen’ spelen een rol bij zo’n invulling? Wat is je speelruimte en hoe voorkom je dat jouw zelfbeschikking ontspoort?

Al deze vragen raken op de een of andere manier aan het proces van persoonsvorming. Dat is dan ook de rode draad van deze toegepast-filosofische cursus: hoe word ik wie ik ben en wat kan ik in dat proces zelf sturen?

Opzet van de cursus

We bieden een interactief, rijk gevuld programma met voordrachten en werkgroepen, tekstlezingen en oefeningen, zoals het in kaart brengen van je betekenishorizon en het verkennen van je morele ruimte. Het programma omvat tevens documentaires, speelfilms en lunchpauzes. We sluiten af met een aangeklede borrel. Het exacte programma met lees- en studieopdrachten is op aanvraag verkrijgbaar en wordt aan alle deelnemers toegezonden.

Leidraad voor de week is het nieuwe boek van Joep Dohmen: Hoe geef ik vorm aan mijn leven? Filosofie van het moderne bestaan (Ambo/Anthos, zomer 2020), alsmede een reader met relevante teksten.

Prijs: 500 euro (inclusief koffie en thee, lunch, afsluitende borrel met hapjes).

De reader en het boek van Joep Dohmen zijn bij de prijs inbegrepen.

Tijd: maandag 13 juli t/m vrijdag 17 juli 2020

Dagindeling: 9.00 - 17.00 uur

Locatie: Vondellaan 174, Utrecht

Meer info: https://www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl/summerschool

Plaats een reactie