Laden Evenementen

« Alle Evenementen

SYMPOSIUM 21 MEI 2022 | Waartoe is de Toegepast Filosoof op aarde?

mei 21 @ 10:00 - 15:00

Gratis – €25.00

Waartoe is de Toegepast Filosoof op aarde?

De maatschappelijke behoefte aan filosofisch geschoolde professionals lijkt groter dan ooit. Toenemende complexiteit, grote transities, politieke en morele opgaven vragen om beroepsbeoefenaars die kunnen denken en handelen vanuit een ander perspectief en een rijker, normatief vocabulaire. De Toegepast Filosoof heeft de toekomst: geschoold vanuit de filosofische traditie, maar van waarde in de dagelijkse praktijk; bedreven in denken, maar gericht op doen.

Tegelijkertijd is de rol van Toegepast Filosoof voor velen onbekend of ongrijpbaar. Want wat is toegepaste filosofie nou precies? Wat kunnen je ermee worden? Hoe verschilt de rol van de Toegepast Filosoof van die van de journalist, bedrijfskundige, jurist of econoom? Tijdens het symposium ‘Waartoe is de Toegepast Filosoof op aarde?’ gaan we op zoek naar de rol, of rollen, die de Toegepast Filosoof kan spelen: van mediator en programmamaker tot docent, van coach en ethicus tot beleidsadviseur.

We doen dit met hulp van Marjan Slob (filosoof en essayist), met bekende HTF-docenten, zoals Ivana Ivkovic, Lianne Tijhaar, André Krom en Floris van den Berg. En niet in de laatste plaats met HTF-alumni die hun weg in de maatschappij hebben gevonden en werk hebben gemaakt van filosofie!

We zien u graag op 21 mei a.s.!

  • Datum en tijd: zaterdag 21 mei 2022, 10.00 – 15.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
  • Locatie: Daltonlaan 200, Utrecht (2e verdieping)
  • Kosten: € 25,00 euro p.p./ 17,50 voor studenten mbo of hoger onderwijs (incl. koffie en thee, borrel na afloop, exclusief lunch > verkrijgbaar op locatie)
  • HTF-studenten, alumni en medewerkers: gratis. Deelnemers open dagen HTF in 2022(aangemeld via website) gratis. 

 

Locatie

Utrecht | Daltonlaan 300
Daltonlaan 300
Utrecht, Utrecht 3584 BJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0643292792
Site:
www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl/route

Organisator

HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie
Telefoon:
06 43292792
E-mail:
info@hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl
Site:
www.hogeschoolvoortoegepastefilosofie.nl

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Symposium 21 mei | Ticket 25,00
  • Kosten: € 25,00 euro p.p. incl.koffie/thee en borrel na afloop.
  • Lunch verkrijgbaar op locatie. Meebrengen van eigen lunch is toegestaan. 
25.00
85 beschikbaar
Symposium 21 mei | Ticket gratis (HTF-studenten, medewerkers, alumni)
Uitsluitend voor studenten, alumni, medewerkers HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie en deelnemers aan de HTF open dagen in 2022 (aangemeld via de website). Het toegangsbewijs is niet overdraagbaar. Indien er niet wordt ingecheckt zonder afmelding (uiterlijk 18 mei) wordt het ticket (á 25,00 euro) alsnog in rekening gebracht.
0.00
85 beschikbaar
Symposium 21 mei | Student extern
U bent student in het Hoger Onderwijs of MBO. Toon uw ticket, het inschrijfbewijs van uw opleider en ID-bewijs bij binnenkomst.
17.50
85 beschikbaar