Studiekosten

[vc_row full_width=”stretch_row_content” bg_type=”bg_color” css=”.vc_custom_1515234393890{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #2d2d2f !important;}” el_id=”!/home” bg_color_value=”#2d2d2f”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”102″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1515084021596{padding-top: -50px !important;}”][ultimate_heading main_heading_font_family=”font_family:Roboto|font_call:Roboto” sub_heading_font_family=”font_family:Roboto|font_call:Roboto” sub_heading_margin=”margin-top:20px;”]

HTF HOGESCHOOL [typed string0=”VOOR TOEGEPASTE FILOSOFIE ” typeSpeed=”60″ startDelay=”0″ backSpeed=”40″ backDelay=”1200″]

Journalistiek & Media | Onderwijs | Beleid & Bestuur
Economie & Duurzaamheid | Vrije Studierichting

[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Studiekosten

Studiekosten

Het collegegeld voor het studiejaar 2017/2018 is vastgesteld op € 2645, exclusief studiemateriaal, inclusief examengelden, inschrijfgeld en indien nodig de 21+toets.
Het collegegeld van een extra studiejaar is, afhankelijk van het moment van afstuderen, een half of een heel jaartarief.

Tariefwijziging 2018

De HTF hoopt in 2018 accreditatie te verkrijgen. Indien de HTF accreditatie verkrijgt zal er een verhoging van het tarief plaatsvinden vanaf het studiejaar 2018/2019. Het tarief voor studenten die al deelnemen of nog instromen gedurende het huidige studiejaar zal uitsluitend worden geïndexeerd (max. 5%). 

Versneld traject particuliere opleiding niet duurder dan regulier onderwijs

De Hogeschool voor Toegepaste Filosofie is een particuliere opleiding, die kwalitatief hoogwaardig onderwijs verzorgt en begeleiding op maat biedt. Indien u de opleiding kunt versnellen (bijv. door vrijstelling van meewerkstage of een bovengemiddelde tijdsinvestering) is het collegegeld dat de HTF vraagt, verhoudingsgewijs lager dan de max. tarieven die het reguliere hbo rekent. Dit geldt niet voor het reguliere vierjarig traject. 

Noot: de kosten voor reguliere 4-jarige hbo-opleidingen deeltijd zijn maximaal € 1984 per jaar volgens de vastgestelde wettelijke norm voor het studiejaar 2017/2018. Dat betekent max. € 7936 exclusief de bijkomende kosten zoals de kosten voor de 21+toets, etc. 

De studiekosten van de HTF bedragen €2645 per jaar, met een totaalbedrag van € 7935 bij een versneld traject (van minimaal 3 jaar), inclusief examengelden, inschrijfgeld en (indien nodig) de 21+toets (indexering voorbehouden). 

Is studeren voor jou niet haalbaar, ondanks de gunstige condities, lees dan hier of je in aanmerking kunt komen voor een HTF studiebeurs.

Collegeld tweede opleiding 

Heeft u eerder (na 1 september 1991) een bachelor- of master­opleiding afgerond en wilt u een tweede studie volgen? Dan valt u bij reguliere hbo-instellingen en universiteiten onder het tarief van het instellingscollegegeld. In de praktijk betekent dit dat de opleidingsaanbieder geen overheidsfinanciering voor u ontvangt, hetgeen wordt verrekend in hogere collegegelden (variërend van ca € 6000 tot € 9000). Bij de HTF betaalt u gewoon het vastgestelde jaartarief per collegejaar. 

 

Losse modules 

Bent u geïnteresseerd in het volgen van enkele vakken? Of heeft u in één jaar tijd de Basiskwalificatie Filosofie niet afgerond, maar wilt u niet een volledig jaar inschrijven? Het is mogelijk om afzonderlijke modules te volgen. 

a.  U kunt kiezen uit drie Kennismakingsmodules tegen een gereduceerd tarief: € 325,00 per module of € 895,00 voor drie modules, inclusief correctie, exclusief bijspijkeren/mentoraat. Dit tarief geldt alleen voor de modules die als Kennismakingsmodule zijn beschreven. Lees meer>

b.  overige grote modules (5EC) kunt u volgen voor € 365,00 per module, inclusief correctie, exclusief bijspijkeren en mentoraat

c. Verdiepingsmodules en oriëntatiemodules kunt u volgen voor € 195,00 per module (2 of 3 EC), inclusief correctie, exclusief bijspijkeren en mentoraat.

Geen studiefinanciering

Omdat de HTF alleen deeltijdonderwijs biedt, kunnen studenten geen aanspraak maken op studiefinanciering.

Dit nadeel lijkt groter dan het is. 

Vanaf juli 2015 is voor Nederlandse hbo-studenten het sociaal leenstelsel van kracht. Dat betekent in de praktijk dat de studiebeurs is komen te vervallen en vervangen door de mogelijkheid een lening aan te gaan. 

Werken en leren

Deeltijdstudenten kunnen naast hun studie betaald werk verrichten en op die manier de opbouw van een studieschuld beperken of voorkomen. Het combineren van deeltijdstudie en werk is intensief, maar biedt in dit opzicht grote voordelen. Ook stellen veel werkgevers hun werknemers in staat een opleiding naast hun werk te volgen, bijvoorbeeld door middel van een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds.

 

Kosten studiemateriaal

Voor de aanschaf van de benodigde studieboeken moet u rekenen op gemiddeld € 50,00 per vak, d.w.z. € 400,00 euro per leerjaar.

 

Kosten 21+ toelatingstoets

Wie niet voldoet aan de toelatingseisen en ouder is dan 21 jaar komt in aanmerking voor de  21+ toelatingstoets, zie toelatingseisen

Aan de toelatingstoets zijn kosten verbonden: € 375,00 voor het hele traject. Dit bedrag dient voorafgaand aan de toets te zijn voldaan. Indien er n.a.v. een positief resultaat een inschrijving volgt, dan worden de kosten van de 21+ toelatingstoets in mindering gebracht op het collegegeld. Indien de belangstellende door de HTF niet wordt toegelaten op basis van de toets, dan worden de kosten niet in rekening gebracht en ontvangt de deelnemer restitutie van het betaalde bedrag. Wanneer de belangstellende na een positief resultaat alsnog besluit niet deel te nemen aan de Basiskwalificatie Filosofie, dan wordt dit bedrag volledig in rekening gebracht. 

 

Kosten aanvraag vrijstellingen

Aan het aanvragen van vrijstellingen zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de beoordeling (in de vorm van een beperkt of uitgebreid competentieonderzoek). Een competentieonderzoek heeft de vorm van een portfoliobeoordeling, beoordelingsgesprek en eventueel een assessment en/of demonstratie. Als je weet voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt, wordt er voor jou een maattraject opgesteld en ontvang je een offerte. Aan het oriënterend gesprek, waarin advies en instructies worden verstrekt t.a.v. de procedure zijn geen kosten verbonden.

Indicatie: vrijstelling op basis portfoliobeoordeling en gesprek: ca. € 350,00. Vrijstelling op basis van portfoliobeoordeling, gesprek en assessment en/of demonstratie: ca. €850,00. 

 

Betaling in termijnen

Betaling in termijnen behoort tot de mogelijkheden. Voor het betalen in termijnen worden administratiekosten in rekening gebracht.

       Mogelijkheden betalingstermijnen:

      1 termijn per jaar, geen extra kosten

                          (betaling voor 1 sept.)

      2 termijnen per jaar+ 35 euro administratiekosten

                          (betaling voor 1 sept. en 1 maart)

      4 termijnen per jaar+ 50 euro administratiekosten

                          (betaling voor 1 sept., 1 dec., 1 maart, en

                           1 juni)

      maandelijkse termijnen + 70 euro administratiekosten

                          (betaling op de eerste dag van de maand)

Kijk ook bij betalingswijze op het aanmeldformulier of informeer naar je persoonlijke mogelijkheden.

 

Belastingvoordeel

Belastingtechnisch kan het aantrekkelijk zijn om een deeltijdopleiding te volgen, zowel voor de student als de werkgever. 

 

Belastingvoordeel voor particulieren

Als je studeert, maak je kosten voor boeken of materiaal dat je voor je studie nodig hebt. Ook betaal je lesgeld of collegegeld. De kosten die je hebt gemaakt mag je aftrekken van je inkomsten. Berekening: tel de studiekosten en andere scholingsuitgaven van de studie die je volgde bij elkaar op. Vervolgens trek je hier de vergoeding die hebt gekregen (bijvoorbeeld van je werkgever) van af. Tot slot trek je hiervan de drempel af. Deze is € 250 vanaf 2013. Het bedrag dat overblijft, is jouw aftrek voor studiekosten. Een belangrijke voorwaarde is dat je de kosten zelf hebt betaald. In het aangifteprogramma en het aangifteformulier staat wat je wel en wat je niet kunt aftrekken. 

Stage als onderdeel van je opleiding

Loop je stage of werk je als onderdeel van je opleiding? En heb je daarvoor een stagevergoeding ontvangen? Dan was je in loondienst bij het bedrijf waar je stage loopt. Het kan dan zijn dat er te veel belasting wordt ingehouden op je stagevergoeding of loon. Je kunt de te veel betaalde belasting terugkrijgen door aangifte te doen.

Subsidieregeling voor werkgevers

Het is voor werkgevers wellicht aantrekkelijk om medewerkers een deeltijdopleiding bij de HTF te laten volgen. Met deze investering kan de werkgever in aanmerking komen voor belastingvermindering als tegemoetkoming in de studiekosten. Dit is vastgelegd in de Wet vermindering afdracht (Wva). De Wva geldt voor bijna alle sectoren van het bedrijfsleven. 

Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over de fiscale mogelijkheden.

De Hogeschool voor Toegepaste Filosofie is CRKBO geregistreerd. Dat betekent dat er zonder BTW wordt gefactureerd. 

 

Studiebeurs

Kun je ondanks bovenstaande voorwaarden de studie niet betalen, maar ben je wel zeer gemotiveerd om deel te nemen? De HTF stelt jaarlijks drie beurzen ter beschikking. Lees meer over de beurzen: klik hier.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]