Universitaire Master

[vc_row full_width=”stretch_row_content” bg_type=”bg_color” css=”.vc_custom_1515234393890{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;background-color: #2d2d2f !important;}” el_id=”!/home” bg_color_value=”#2d2d2f”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”102″ alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1515084021596{padding-top: -50px !important;}”][ultimate_heading main_heading_font_family=”font_family:Roboto|font_call:Roboto” sub_heading_font_family=”font_family:Roboto|font_call:Roboto” sub_heading_margin=”margin-top:20px;”]

HTF HOGESCHOOL [typed string0=”VOOR TOEGEPASTE FILOSOFIE ” typeSpeed=”60″ startDelay=”0″ backSpeed=”40″ backDelay=”1200″]

Journalistiek & Media | Onderwijs | Beleid & Bestuur
Economie & Duurzaamheid | Vrije Studierichting

[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Over de HTF

Doorstroom naar een universitaire masteropleiding

De HTF gaat in 2017 accreditatie aanvragen. Dit betekent dat we goed onderwijs garanderen, maar een diploma van de HTF op dit moment nog geen erkende bachelor is (zie Status Accreditatie).
Toch wordt de kwaliteit van de HTF dusdanig positief beoordeeld dat we een convenant hebben kunnen afsluiten met een geaccrediteerde masteropleiding m.b.t. doorstroom van onze studenten. Dit betreft de Academische masteropleiding Sociale Interventie (LESI).

Premaster

Conform het convenant worden studenten van de afstudeerichtingen Beleid & Bestuur en Economie & Duurzaamheid in de gelegenheid gesteld om als keuze-activiteit in het tweede en derde studiejaar modules te volgen uit de prémaster van LESI. Na afronding van de studie bij de HTF kunnen de studenten instromen in de premaster om de overige modules te behalen en vervolgens de masteropleiding te volgen.

Academische masteropleiding Sociale Interventie

De Academische masteropleiding Sociale Interventie is een deeltijdopleiding voor senior professionals, beleidsmakers en stafmedewerkers, managers en hbo-docenten in het sociale domein.

De sociale sector en zorgsector zijn al jaren enorm in beweging. Overheden, organisaties en instanties die te maken hebben met sociale interventie worden enerzijds gedwongen steeds resultaatgerichter en zakelijker te presteren, anderzijds is het natuurlijk wel zo dat ze werken met en voor mensen. Tegelijkertijd is er sprake van een versnippering in specialismen, terwijl complexe maatschappelijke vraagstukken een geïntegreerde en disciplineoverstijgende aanpak vereisen.

De masteropleiding Sociale Interventie levert een fundamentele bijdrage aan de oplossing van deze complexe vraagstukken door professionals op te leiden die verschillende perspectieven kunnen verbinden en grensoverschrijdend kunnen denken en werken. Na afronding van de opleiding beschikken zij  over kennis en vaardigheden die breed inzetbaar zijn.  De opleiding vergroot het beoordelings- en handelingsvermogen en maakt professionals  tot effectieve en vernieuwende dienstverleners, managers, opdrachtgevers, beleidsbepalers, onderhandelaars en/of opleiders.

Onderzoeksclusters

De onderzoeksclusters van Lesi zijn gericht op:

 • Kwetsbare burgers: over voorkomen van en omgaan met sociaal isolement

 • Transformatie: leren en evalueren van de lokale transitieaanpak

 • Kwaliteitszorg: interne kwaliteitsontwikkeling en externe verantwoording

 • Diversiteit en leiderschap

 • Ouderen en Kunst; over kunstbeoefening en welzijn

 • Cocreatie: Eigen voorstel voor een cluster door een klantorganisatie

 • Vrij onderzoeksthema: studenten met een individueel thema met de mogelijkheid aan te sluiten bij een lopend cluster 

Koppeling tussen wetenschappelijke kennis en praktijk

De master Sociale Interventie is een eenjarige opleiding die verspreid over twee jaar wordt aangeboden. De master is opgebouwd uit acht masterclasses. De eerste masterclass is bedoeld om tot een goede afronding te komen van het onderzoek dat een belangrijke plek inneemt binnen de opleiding. De volgende zeven masterclasses, die worden gecoördineerd door gerenommeerde docenten, zijn gewijd aan uiteenlopende relevante thema’s met betrekking tot (onderzoek van) sociale interventies.

Individuele opbrengst

De individuele opbrengst voor studenten is:

 • mastertitel Sociale Interventie (NVAO geaccrediteerde academische Master of Science);

 • eigen maken van kennis over en toepassen van sociale interventies;

 • state-of-the-art kennis over ontwikkelingen in het sociale domein, veranderkundige, bestuurlijke en filosofische en sociaal psychologische kennis over sociale interventie;

 • ervaring in het entameren, doen en beoordelen van onderzoek;

 • methodisch maken van eigen ervaringen en inzichten;

 • deel uit maken van een professioneel netwerk.

Meer informatie over de (pre)master van LESI:

website:  www.lesi.nl
e-mail:    info@lesi.nl

Voor meer informatie over de instroom van HTF naar Lesi:
neem contact op met de HTF.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]